Αρχική » Σε ξεσηκωμό για το Σκοπιανό, καλεί ο Αμβρόσιος

Σε ξεσηκωμό για το Σκοπιανό, καλεί ο Αμβρόσιος

από ikivotos.gr

Σε ξεσηκωμό για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, καλεί τους πολίτες ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, την προσεχή Κυριακή (21 Ιανουαρίου). 

Συγκεκριμένα, στο απευθείας κάλεσμά του αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ

ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΩΤΕΣ,

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ,

ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ,

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ

ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ!

Και συνεχίζει: “Οι άθεοι και συγχρόνως αθεόφοβοι, αυτοί δηλαδή που σήμερα κυβερνάνε τη Χώρα μας, αποτόλμησαν να χαρακτηρίσουν ως Χρυσαυγίτες όσους τολμούν να αντιταχθούν στην παράδοση της Μακεδονίας μας στό κρατίδιο των Σκοπίων! Οι ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ! Οι ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ! Οι εν δυνάμει ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Έτσι, δυστυχώς, θέλησαν να αποδυναμώσουν εμάς τους παράγοντες της Μητρός Εκκλησίας, όταν φωνάζουμε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Ευτυχώς ο αριστερός κ. Μίκης Θεοδωράκης τούς έδωσε μια αποστομωτική απάντηση! Πήρε στα χέρια του μια πατσαβούρα και τους την έτριψε στα μούτρα:

Οταν φοβάσαι να πείς ότι αγαπάς την πατρίδα σου και όταν –  ακόμη χειρότερα –  την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πείς ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ»!

Ελάτε, λοιπόν, κοντά μας, την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί με μια φωνή: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ”. 

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη εκδήλωση, ο Αμβρόσιος εξέφρασε και πάλι την έντονη ανησυχία του για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, προσθέτοντας πως καταδικάζει όλες εκείνες τις μεθοδεύσεις που θα οδηγήσουν σε μία λύση εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας και που θα θέσουν σε κίνδυνο την εδαφική και εθνική της ακεραιότητα.

“Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και 4.000 χρόνια”, είχε πει νωρίτερα. “Η Εκκλησία μας έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της Μακεδονίας”, είπε χαρακτηριστικά. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ