Αρχική » Θεία λειτουργία για το Σκοπιανό από τον Άνθιμο

Θεία λειτουργία για το Σκοπιανό από τον Άνθιμο

από ikivotos.gr

Aντί σύναξη των Mητροπολιτών της Βορείου Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος καλεί τους Ιεράρχες να τελέσουν Θεία Λειτουργία για την Ελλάδα και την Μακεδονία.

Η Λειτουργία, όπως έχει ανακοινωθεί, θα γίνει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και το συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο.

Ο κ. Άνθιμος επισημαίνει πως η Λειτουργία αυτή θα είναι ένα μήνυμα για την ειρήνη στην πατρίδα μας και την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος όλες αυτές τις μέρες βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να αναδείξουν όλες τις πτυχές του προβλήματος.

Εκτός της εθνικής διάστασης του θέματος, για τους αρχιερείς υπάρχει έντονο Εκκλησιαστικό ενδιαφέρον, αφού τα Σκόπια – εκτός των άλλων – προκαλούν μέσω της σχισματικής “Εκκλησίας της Μακεδονίας”, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει ζητήσει να υπαχθεί στο πατριαρχείο Βουλγαρίας αντί αυτού της Σερβίας, ανατρέποντας την τάξη αιώνων και χωρίς να ενημερώσει το Φανάρι για τις κινήσεις του.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ