Αρχική » Τι συζήτησαν Παυλόπουλος – Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Σκόπια

Τι συζήτησαν Παυλόπουλος – Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Σκόπια

από ikivotos.gr

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε ζητήσει το πρωί ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχει εγρήγορση για όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τον τόπο και για τα εθνικά θέματα. «Θέλω να εξάρω τη στάση της Εκκλησίας και στα θέματα αυτά. Μια στάση, η οποία έχει ως βασικό στόχο -χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής- να ευνοεί την συναίνεση, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, και ιδίως αυτές τις ώρες», ανέφερε.

Επεσήμανε, εξάλλου, ότι «ένα τμήμα του πολιτισμού μας και του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού, οφείλεται στη χριστιανική διδασκαλία, που αποπνέει έναν πολιτισμό αρχών, τον οποίο καθένας που υπερασπίζεται τις θέσεις του δεν πρέπει να τον ξεχνάει».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι επιθυμεί να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκκλησιαστική παράμετρο του Σκοπιανού.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση για το ίδιο ζήτημα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μετά από της συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε μήνυμα ότι αυτήν την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ