Κατά των συλλαλητηρίων δηλώνει ότι είναι ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα δίχαζε τον λαό. «Δεν πρέπει να βγάζουμε τους πολίτες στα πεζοδρόμια» υπογράμμισε, και σημείωσε ότι ο ίδιος είναι κατά των συλλαλητηρίων, αλλά και κατά του δημοψηφίσματος καθώς, όπως σχολίασε, «αυτά διχάζουν το λαό και η Εκκλησία πρέπει να ενώνει».

Ο μητροπολίτης Δωδώνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θα πήγαινε σε συλλαλητήριο, ωστόσο σημειώνει «δεν λέω ότι κακώς πήγαν κάποιοι άλλοι». Παράλληλα, για το τι θα γίνει στο συλλαλητήριο της Αθήνας, σημειώνει πως «Για το τι θα κάνουμε στην Αθήνα, θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Στην επαρχία των Αθηνών θα πρέπει να το σκεφτούν αυτοί που θα πάνε εάν η απόφαση του αρχιεπισκόπου είναι διαφορετική», σημείωσε ωστόσο ότι «κυρώσεις δεν υπάρχουν, θα υπάρξουν ίσως παρατηρήσεις για όσους παράκουσαν τη Σύνοδο».

Ο μητροπολίτης Δωδώνης, αναφερόμενος στο Σκοπιανό, υπογράμμισε: «Κάθε τι που μας θίγει εθνικά προβληματίζει τον Έλληνα. Όμως τόσα χρόνια δεν ενοχλούσε που είχε σύνθετη ονομασία η γειτονική χώρα. Αυτό που ενοχλεί είναι τα αλυτρωτικά σημεία που υπάρχουν στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αλλάξει μια χώρα το σύνταγμά της. Ουδέν μονιμότερου του προσωρινού».  

Τέλος, για τις σχέσεις ιερωμένων με τη Χρυσή Αυγή ανέφερε: «Και γιατί να μη χαίρουν υπολήψεως κόμματα που είναι στη Βουλή;».