Αρχική » Το μήνυμα της Μητρόπολης Φλωρίνης: Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική

Το μήνυμα της Μητρόπολης Φλωρίνης: Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική

από ikivotos.gr

«Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική». Τη θέση αυτή διατυπώνει για μια ακόμη φορά η μητρόπολη της ακριτικής Φλώρινας, η οποία  σε ανακοίνωσή της παραθέτει τα δικά της στοιχεία γύρω από το «Σκοπιανό».

Όπως  αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ευρισκόμενη σε απόστασι αναπνοής από την λεγόμενη ‘‘Μακεδονική Εκκλησία Σκοπίων’’ και επειδή ο τίτλος της, ‘‘Πρεσπών’’ και ‘’Άνω Μακεδονίας’’, περιπλέκεται με τον ‘‘κλεμμένο’’ γεωγραφικό χώρο της γείτονος, γι’ αυτό δικαιούται να προβή σε τούτην την δημοσίευσι επί του θέματος».

Παρουσιάζοντας το χρονολόγιο του προβλήματος επισημαίνει:

«Η ρίζα του προβλήματος φυτεύθηκε στους Βαλκανικούς πολέμους. Η συμφωνία των Βαλκανίων Συμμάχων έλεγε, ότι όποια εδάφη ελευθερώνει κάποιος, αυτά γίνονται δικά του.

Ο πανικός του στρατού μας στο Αμύνταιο και η επελθούσα αργοπορία ανασυντάξεώς του έδωσε τον χρόνο στους Σέρβους να φθάσουν ως τα σημερινά μας σύνορα.

Έτσι εγκλωβίστηκε το ελληνικώτατο Μοναστήρι Μπίτολα με την βόρεια Μακεδονία στα σερβικά εδάφη. Αυτό το status κληρονόμησε ο Τίτο και άδραξε την ευκαιρία, για τις βλέψεις του προς την ‘‘υποδουλωμένη Μακεδονία στους Έλληνες’’.

Κοντολογίς, σαν να ήταν οι Σλάβοι και όλοι οι βουλγαρίζοντες μαζί με τους Μακεδόνες από το 2000 π.Χ. Έλεος. Ευτυχώς που δεν έχουν αξιώσεις και επί των Ινδιών, όπου έφθασε ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως προσφυώς γραφόταν κάποτε! 

Έτσι λοιπόν, στις 19 Μαρτίου 1943 δημιουργείται το ‘‘Αυτόνομο ΚΚ Μακεδονίας’’ στο πλαίσιο του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας και τον Νοέμβριο 1943 ανακηρύσσεται επίσημα η Γιουγκοσλαβική Μακεδονία Ομοσπονδιακό κράτος μαζί με τα υπόλοιπα συνονθυλεύματα, τα οποία εσχάτως ξανάγιναν κομμάτια, όπως ήταν κάποτε.

Με την ίδια αυθαιρεσία κατασκευάσθηκε και αναγνωρίσθηκε από το άθεο (!) καθεστώς Τίτο και ‘‘Η Εκκλησία των Σκοπίων’’, για να υπηρετήση κι αυτή στο μέλλον τους απώτερους σκοπούς.

Το ανώμαλο αυτό κατασκεύασμα της ‘‘Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μακεδονίας’’ με Προεδρικό Διάταγμα, παρ’ όλες τις αντιρρήσεις του Πατριαρχείου Σερβίας, έκοψε τους πνευματικούς δεσμούς των Σλάβων στην Δημοκρατία των Σκοπίων με το Σερβικό έθνος, αφού οι ίδιοι έγιναν ‘‘Μακεδονικό Έθνος’’, με ‘‘Μακεδονική γλώσσα = μετά κόπων κλεμμένες λέξεις από όλες τις βαλκανικές γλώσσες, μέχρι και τσιγγάνικα’’.

Βεβαίως το ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ήταν η σχισματική ‘‘Μακεδονική Εκκλησία’’, που μέχρι σήμερα δεν έχει κοινωνία με καμμία άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Τίτο, άθεος ων, ανέλαβε να δυναμώση το ζαχαρωμένο δεκανίκι της νέας εκκλησιαστικής πολιτικής του. Για να δώση χρίσμα και αίγλη στο κατασκεύασμά του, δέχθηκε στις 28-5-1958 στο Προεδρικό Μέγαρο την ιεραρχία της Σερβικής Εκκλησίας.

Στο μήνυμα του Σέρβου Πατριάρχη Βικεντίου ο Τίτο απάντησε, ‘‘είναι ευχή μου, να διασώσετε τα θέματα της Εκκλησίας της Μακεδονίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε συμφωνία με τα ενδιαφέροντα της χώρας μας’’.

Όμως η Σερβική Εκκλησία δεν ανεγνώρισε το εκτρωματικό τέκνο του Τίτο, γι’ αυτό και πλήρωσε με διωγμό από το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Σκοπίων στις 18-7-1967 προχώρησε σε σχίσμα από το Πατριαρχείο Βελιγραδίου, αφού μια ‘‘Κληρικολαϊκή Συνέλευσι’’ τον ανεκήρυξε αρχιεπίσκοπο Αχρίδος.

Στα γεγονότα αυτά έχουμε μια παγκόσμια πρωτιά! Ένα άθεο καθεστώς ίδρυσε την «Ψευτοορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας», ενώ επίσημα καταδίωκε τον Χριστιανισμό!

Δυστυχώς, η πληγή αυτή συνεχώς και μέχρι σήμερα αιμορραγεί με ποικίλες διαβαθμίσεις.
Στον καιρό μας προστέθηκαν και οι βλέψεις των ‘‘Εμπόρων των Εθνών’’ με τα γεωπολιτικοοικονομικοστρατιωτικά συμφέροντά τους και γι’ αυτό πάλι η Μακεδονία μας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στον βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια! Η ιερά μητρόπολις  στοιχούσα στην μακραίωνη ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας μας και στους πολλούς αγώνες των αειμνήστων Ιεραρχών της καλεί όλους τους Έλληνες να σταθούν επί των επάλξεων μην επιτρέποντας σε κανέναν την παραχάραξι της ενδόξου ιστορίας και την καπήλευσι του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Ουδείς δύναται να παραχαράσση την ιστορία και να αλλάξη τους χάρτες, όπου ήδη από παλαιά το κράτος των Σκοπίων ονομαζόταν VARDARSKA, χαρακτηριζόταν δε και από τους ιδίους τους Γιουγκοσλάβους ως «Δημοκρατία του Βαρδάρη».

Σημειωτέον επίσης ότι και ο πρώην ηγέτης των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ είχε παραδεχθεί δημοσίως στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα το 1992 πως ‘‘εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμία σχέσι με την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο, όπως και με την ελληνική ιστορία’’.

Ακόμη και Αλβανοί υπενθυμίζουν στους Σλάβους κατοίκους των Σκοπίων ότι δεν κατοικούν στην αρχαία γεωγραφική Μακεδονία, αλλά κυρίως στην Παιονία και στην Δαρδανία.

‘‘Οι καιροί ου μενετοί’’. Όλοι, πρώτοι και κύριοι οι κρατούντες και ιθύνοντες Έλληνες πολιτικοί, καλούμεθα να δώσουμε τον καλόν και ιερόν αγώνα και να αποδείξουμε εμπράκτως εάν και πόσον αγαπούμε την γλυκυτάτη μας Ελλάδα και την πολυφίλητη και Ελληνικώτατη Μακεδονία μας.

Η  Ιερά Μητρόπολης  κατακλείει την γεμάτη πόνο, ανησυχία και βαθύτατη αγάπη για την Ελλάδα παρούσα αναφορά της με τον λόγο που συνήθιζε να επαναλαμβάνη σε όλους τους τόνους ο μακαριστός επίσκοπός της Αυγουστίνος: «Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ