Αρχική » Το Φανάρι και η ελληνική γλώσσα στις ΗΠΑ

Το Φανάρι και η ελληνική γλώσσα στις ΗΠΑ

από ikivotos.gr

Με το θέμα της ελληνικής γλώσσας, το κλείσιμο των σχολείων και γενικότερα την ανεπαρκή μαθητεία της από τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής ασχολήθηκε, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος ανέλυε πριν από μέρες στον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τους συνοδικούς Μητροπολίτες τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αρχιεπισκοπή στο θέμα της ελληνικής γλώσσας.

Η παρουσίαση του προβλήματος έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», τόνισε πως η Αρχιεπισκοπή κάνει ό,τι μπορεί, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ποτέ τίποτε.

Υπογράμμισε δε ότι φταίει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση και δεύτερον φταίνε οι ίδιες οι οικογένειες οι οποίες δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα στα σπίτια και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μάθουμε εμείς στα παιδιά Ελληνικά, αφού ούτε οι ίδιοι οι γονείς δεν μιλούν στα παιδιά τους ελληνικά. Πρόσθεσε δε ότι οι δάσκαλοι τους οποίους στέλνει η ελληνική κυβέρνηση κάνουν τα παιδιά να μισήσουν τα Ελληνικά.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ κ. Σάββας αναφερόμενος στο θέμα είπε: «Μας κατηγορούν ότι κλείνουν τα σχολεία αφού δεν πληρώνουν οι ίδιοι οι γονείς τα ελληνικά σχολεία τα οποία είναι ακριβά κι αν δεν πληρώσεις πώς θα ζήσει ένα σχολείο;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ