Αρχική » Χρυστόστομος: Ο Χριστόδουλος ήταν ο ιεράρχης της καρδιάς των Ελλήνων

Χρυστόστομος: Ο Χριστόδουλος ήταν ο ιεράρχης της καρδιάς των Ελλήνων

από ikivotos.gr

Την Κυριακή το πρωί στον μητροπολιτικό ναό της Πάτρας τελέστηκε το μνημόσυνο για την συμπλήρωση 10 ετών από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών που γνώριζε τον μακαριστό μίλησε με φλογερά λόγια για την μνήμη του, τονίζοντας ότι ήταν ο ιεράρχης της καρδιάς των Ελλήνων που τολμούσε να μιλά με παρρησία για τα εθνικά και κοινωνικά θέματα, έχοντας όμως την γνώση για να αποδεικνύει κάθε φορά τα λεγόμενα του.

Ο Σεβασμιότατος Χρυσόστομος είχε γνωρίσει τον μακαριστό όταν ο ίδιος ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, θαυμάζοντάς τον για τον τρόπο που υποστήριζε την αλήθεια του Θεού, αλλά και τα δίκαια των ανθρώπων.

“Στην Πάτρα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν μία από τις μορφές της εκκλησίας που αγαπήθηκε από τους πιστούς και αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς ώστε να ακολουθήσουν τον δρόμο τη Θεού και της Εκκλησίας. Ήταν σίγουρα ο ιεράρχης που έφερε πίσω τον κόσμο στις εκκλησίες και στους ναούς, ενώ έμεινε η μορφή του διαχρονική στην σύγχρονη ελληνική ιστορία”, είπε χαρακτηριστικά.

Μαζί με τον Μητροπολίτη Πατρών συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Κ. Χρύσανθος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός ήταν γεμάτος από πιστούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ