Αρχική » Σήμερα η “Κιβωτός της Ορθοδοξίας” σε όλα τα περίπτερα!

Σήμερα η “Κιβωτός της Ορθοδοξίας” σε όλα τα περίπτερα!

από kivotos

H εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας είναι η νέα εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και την δύναμη της πίστης. Κυκλοφορεί κάθε 15 ημέρες με ρεπορτάζ, άρθρα, αφιερώματα και συνεντεύξεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία και την κοινωνία και αφορούν όλους τους πιστούς. 

 

Το νέο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφορεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και θα την βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας με 2 μοναδικές προσφορές!

 

ΤΟ ΝΕΟ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  Άθως: Άγιον Όρος, το περιβόλι της Παναγίας

Από τον συγγραφέα Παναγιώτη Δρακόπουλο

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Δρακόπουλος μας προσκαλεί σε ένα οδοιπορικό στα μονοπάτια των μοναχών, εκεί όπου διαβαίνουν άγιες μορφές προσευχόμενες νοερά για όλους εμάς.

“Ένας από αυτούς που μου άνοιξαν ορίζοντες ήταν και ο γέρων Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Μου ζήτησε να επισκεφθώ το Όρος. Αντέτεινα ότι δεν θέλω να πάω στο Όρος σαν τουρίστας, ότι, αν πάω, θέλω να το κάνω για να μείνω εκεί. Και ο γέροντας μου είπε: «Όπως υπάρχει η φυλλοβολή από τα δένδρα, υπάρχει και η ψυχοβολή από τους αγίους. Να πας στο Όρος, όχι για να χαζέψεις με τους θησαυρούς του, όχι για να κουβεντιάσεις με αγίους, αλλά να πας για να περπατήσεις στα μονοπάτια και τα δρομάκια του»”.

 

& Μαζί,

ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ»

Συλλογή 150 ψαλμών που συγκροτούν τα «Ποιητικά – Διδακτικά» βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης

Κανένα άλλο βιβλίο, του συνόλου των βιβλίων της Αγίας Γραφής δεν χρησιμοποιήθηκε τόσο στην καθημερινή λατρεία και την ζωή των πιστών, όσο το βιβλίο των Ψαλμών. Ο ίδιος ο Χριστός προσευχόταν με τους Ψαλμούς στις συναγωγές όπου δίδασκε, ενώ στίχους από αυτούς χρησιμοποιούσε στο δημόσιο κήρυγμα και την διδασκαλία του. 

Οι Ψαλμοί ή Βίβλος των Ψαλμών ή Ψαλτήριον, είναι οι συνηθέστεροι τίτλοι που χρησιμοποιούμε εδώ και αιώνες για να δηλώσουμε την ποιητική συλλογή των 150 ψαλμών  – ποιημάτων που ως ενιαίο σώμα συγκροτούν ένα από τα «Ποιητικά – Διδακτικά» βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. Ονομάστηκαν έτσι, διότι οι περισσότεροι από αυτούς απαγγέλλονταν ή ψάλλοντας με την συνοδεία ενός έγχορδου οργάνου, του ψαλτηρίου.

Οι περισσότεροι ψαλμοί είναι δημιουργήματα του προφήτου και βασιλέως Δαυίδ και δια τον λόγο αυτό, πολλές φορές χαρακτηρίζουμε το Ψαλτήριο ως έργο εξ ολοκλήρου δικό του. Συγκεκριμένα, στον Δαυίδ αποδίδονται 87 ψαλμοί, στον Ασάφ 12, στους υιούς Κορέ 10 στον Αγγαίον και τον Ζαχαρία 4 και από ένας στον Αϊμάν, τον Αϊθάν, τον Μωυσή και τον Σολομώντα, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τον συγγραφέα σε 33 από αυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ