Αρχική » Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα

από kivotos

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον Μητροπολιτικό Ναό στην Άρτα.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο (Καναδά) κ. Σωτηρίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, τελέσθηκαν ανήμερα της εορτής ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στον κηρυκτικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος έθιξε ιδιαιτέρως την κρίση που περνά ο θεσμός της ελληνικής οικογένειας που μέχρι  πριν λίγα χρόνια αποτελούσε τον ιστό της  κοινωνίας. Με τη σειρά του, ο κ. Ιγνάτιος  εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του συντοπίτη Ιεράρχου όπου μαζί με την ελληνική κοινότητα του Καναδά έχουν να επιδείξουν σπουδαίο έργο στον τομέα της μετάδοσης του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης Αλήθειας στην μακρινή Ήπειρο της Αμερικής.
Επισημαίνεται ότι πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, συνέρευσε κατά το διήμερο της εορτής στον Μητροπολιτικό Ναό τόσο για να τιμήσουν τον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο όσο και να προσκυνήσουν την  θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Γράμμουστας  και την χαριτόβρυτο χείρα της Οσίας Σοφίας της Κλεισουριώτισσας που εδώ και μια εβδομάδα βρίσκονται στην πόλη από την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ