Αρχική » Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Τι απαντά στους μονογονιούς

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Τι απαντά στους μονογονιούς

από christina

”Δεν υποτιμούμε κανένα παιδάκι και κανένα γονιό”, δηλώνει στο ΡΙΚ, σχετικά με την ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄. 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Συνδέσου αναφερόταν σε αναχρονιστικούς κανονισμούς του νηπιαγωγείου, οι οποίοι προβλέπουν σε ειδικό τρόπο χειρισμού παιδιών διαζευγμένων οικογενειών. 

Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του νηπιαγωγείου, σε περιπτώσεις διαζευγμένων οικογενειών πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη προσοχή της Διεύθυνσης και ο λόγος είναι για το ποιος θα παίρνει το παιδί από το σχολείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος λέει πως εκείνος που έκανε την εγγραφή του παιδιού, εκείνος θα το φέρνει κι εκείνος θα το παίρνει από το νηπιαγωγείο. Ο λόγος, όπως αναφέρει, είναι για να μηδενιστεί ο κίνδυνος να απαγάγει το παιδί, ο άλλος γονιός.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, δεν γίνεται -όπως ακούστηκε- για προβληματικές οικογένειες, αλλά για την προστασία του παιδιού και για να μην έχουμε παρατράγουδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος καταλήγει πως η Εκκλησία δεν θεωρεί, ούτε προβληματικό το παιδί, ούτε την οικογένεια που είναι μονογονεϊκή. ”Αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε αυτές τις καταστάσεις”, αναφέρει.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ