Η τελετή παράδοσης-παραλαβής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας, στο Διδυμότειχο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου, με παρουσία του Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού, Στρατηγού Γεώργιου Καμπά.

Της ιεράς ακολουθίας προέστη ο επιχώριος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο της πόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος αφού συνεχάρη τον αποχωρούντα Στρατηγό Δημήτριο Μπονώρα και καλωσόρισε τον Στρατηγό Βασίλειο Παπαδόπουλο, τόνισε ότι η τοπική κοινωνία εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκτιμά την ανυπολόγιστης αξίας προσφορά τους στην ακριτική αυτή περιοχή και ότι η τοπική Εκκλησία προσευχόμενη αδιαλείπτως «υπέρ του κατά ξηράν, θάλασσαν και αέρα φιλοχρίστου στρατού» στηρίζει το προσωπικό της Μεραρχίας και αρμονικά συνεργάζεται με τους εκάστοτε ιθύνοντας.

«Εμείς οι ακρίτες παραμένουμε εδώ στρατιώτες δίπλα στους στρατιώτες μας φυλάσσοντας τα ιερά του Γένους και της Πατρίδας», πρόσθεσε.

Τέλος, μνημόνευσε ότι «η τελετή αυτή γίνεται ευκαιρία να επαναλάβουμε όλοι μας ότι συμπαρίσταμεθα στους δύο στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, και στις οικογένειές τους και ότι είμεθα υπερήφανοι για τον ελληνικό στρατό».