Αρχική » ”Πυρά” Σεραφείμ κατά ομοφυλόφιλων, πολιτικών, Ερντογάν και Σκοπιανών

”Πυρά” Σεραφείμ κατά ομοφυλόφιλων, πολιτικών, Ερντογάν και Σκοπιανών

από christina

Στήριξη στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ο οποίος αθωώθηκε πρόσφατα από το δικαστήριο για τα όσα είχε αναφέρει για τους ομοφυλόφιλους, έδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, από τη Λαμία που βρέθηκε, χοροστατώντας στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό της πόλης για τον εορτασμό Φθιωτών Αγίων.

«Εξέφρασε την πίστη της ανθρώπινης οντολογίας», είπε για τον Αμβρόσιο, ενώ εκφράζοντας τη δική του θέση για την ομοφυλοφιλία είπε πως «αποτελεί ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, μία προσβολή του ανθρωπίνου σώματος, μία παράχρηση των ανθρωπίνων Θεοδώτων οργάνων». 

Παράλληλα, τόσο στο κήρυγμά του όσο και σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, ο μητροπολίτης χαρακτήρισε «εγκληματικό γεγονός» και «ιστορικά μέγα λάθος» να φέρουν το όνομα Μακεδονία τα Σκόπια και τόνισε: «Το να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στην επίπλαστη αυτή κρατική οντότητα που θέλουν να αναπροσδιορίζονται, παρότι Σλάβοι, ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι εγκληματικό γεγονός και ιστορικό μέγα λάθος. Πρέπει να στεκόμαστε γεμάτοι δέος μπρος στο αίμα με το οποίο μάρτυρες πότισαν τη γη της Μακεδονίας και μας τη χάρισαν ως αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδος μας…» 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς επιτέθηκε και κατά των πολιτικών, τους οποίους και χαρακτήρισε «εξαρτήματα του διεθνιστικού συστήματος». 

Για τον Ταγίπ Ερντογάν είπε πως «έχουμε δυστυχώς, διαχρονικά θα έλεγα, έναν επικίνδυνο, αλλοπρόσαλλο και τραγικό γείτονα. Γνωρίζουμε τον “πολιτισμό” του, γνωρίζουμε την «αλήθεια» του γιατί βιώσαμε 400 ολόκληρα χρόνια την καταδυνάστευση και το έγκλημα με τις μύριες μορφές με τα οποία θέλησε να αφανίσει το λαό μας και το γένος μας» όπως είπε για να καταλήξει «με τη χάρη του Θεού και με το αίμα των ηρώων μας και με την ευλογία των μαρτύρων μας κατορθώσαμε να αποκτήσουμε την Παλιγγενεσία μας αυτό θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε με κάθε σθένος και δύναμη…». 

Όσο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης, τόνισε πως «εγώ πιστεύω απόλυτα ότι ήταν μια στοχευμένη, μεθοδευμένη διαδικασία γεμάτη εκδίκηση, μίσος και εμπάθεια από τον εμφανιζόμενο νέο χαλίφη ο οποίος έχει εντελώς απασφαλίσει πλέον. Έγινε εντελώς επικίνδυνος για την δημοκρατική οικουμένη», ανέφερε και ζήτησε να γίνουν παρεμβάσεις στα διεθνή φόρα «για να επιβληθεί επιτέλους η δικαιοσύνη και η αλήθεια και τα παιδιά να επιστρέψουν στις οικογένειές τους που είναι βαθιά πληγωμένες και απελπισμένες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ