Αρχική » Νέα παρέμβαση Αμβρόσιου: Το ’’φτύστε τους’’ ήταν για τους πολιτικούς!

Νέα παρέμβαση Αμβρόσιου: Το ’’φτύστε τους’’ ήταν για τους πολιτικούς!

από christina

Mε νέα σημερινή του ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος παραθέτει το ιστορικό της δίκης:

“Την Πέμπτη 15η Μαρτίου ε.έ. η Θεία Χάρις μας αξίωσε να καθήσουμε στο «εδώλιο της Δικαιοσύνης», στο «σκαμνί του κατηγορουμένου», όπως συνήθως λέγεται. Μηνυτές και κατήγοροί μας ήσαν μία ομάδα εννέα προσώπων, από το χώρο των Ομοφυλοφίλων. Είχαν θιγεί, όταν εμείς σε ανάρτησή μας στο προσωπικό μας Blog «mkka.blogspot.com» στις 9 Δεκεμβρίου 2015 είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο «Φτύστε τους»!

Στόχος μας τότε ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ! Στόχος μας ήταν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Β…. , η οποία στην κηδεία ενός ομοφυλόφιλου ηθοποιού, του Μηνά Χ…, που επί 25 χρόνια συζούσε με κάποιον άνδρα εραστή του, είπε μεγαλοφώνως και επί λέξει τα εξής:

«Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων»! (βλ. xairete.blogspot.gr, 04.12.2015)” αναφέρει ο κ. Αμβρόσιος.

Συμπληρώνει δε πως με πολλή παρρησία εξέφρασε την αγανάκτηση της ψυχής του εναντίον των «μοντέρνων» πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι τελικά και εψήφισαν τον Νόμο για το «Σύμφωνο της Συμβίωσης». “Γι’ αυτούς, μόνο γι’ αυτούς, τότε είπαμε το «Φτύστε τους!». Διότι άνοιγαν την θύρα της νομιμότητος στίς αφύσικες και ανώμαλες σχέσεις! Είμαστε κήρυκες του Νόμου του Θεού, ως εκ τούτου χρέος μας είναι να αγωνιζώμεθα για την επικράτηση του θείου Νόμου καί άρα να εναντιούμεθα στη Σοδομική νοοτροπία! Όπως ήταν φυσικό, γράψαμε πολύ σκληρά λόγια για τους πολιτικούς, οι οποίοι κάλυψαν με τον μανδύα της νομιμότητος το ασυγχώρητο πάθος αυτής της ανωμάλου σεξουαλική σχέσεως μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Αυτοί, επαναλαμβάνω, ήσαν στο στόχαστρό μας, όταν εμείς εγράφαμε το «φτύστε τους!».” τόνισε.

Σημείωσε, δε, πως μετά από εκείνο το δημοσίευμα και επειδή, λοιπόν, άρχισε να δημιουργείται η εντύπωση, ότι στόχος ήταν αυτοί οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι, επανήλθε με νέο δημοσίευμα στις 21 Δεκεμβριου 2015 με τίτλο «ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ» δηλώσε, ότι οι σκληρές εκφράσεις στόχο είχαν τα πρόσωπα της Πολιτικής Εξουσίας, «την Εξουσία καί τούς εν Εξουσίαις», όπως επί λέξει εγράφε!

“Παρά ταύτα εκπρόσωποι της ομοφυλοφιλικής κοινότητος, οι οποίοι μάλιστα είναι και οργανωμένοι με το όνομα LGBTQ, την 26 Ιανουαρίου 2016 έσπευσαν να υποβάλουν Μήνυση εναντίον μας με ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο, προφανώς για να επιτύχουν μιά επίσημη αναγνώριση της παρά φύσιν ηθικής ζωής.

Έτσι προχθές στις 15 Μαρτίου 2018 η Ηθική Διδασκαλία της Ορθοδοξίας κάθισε στο εδώλιο, για να κριθεί από την Δικαστική Εξουσία! Ευρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους θιασώτες του Σοδομισμού! Το Ευαγγέλιο τους καταδικάζει! Ο Νόμος δικαιώνει και αναγνωρίζει το πάθος! Εμείς, ως Επίσκοπος, οφείλουμε να κηρύττουμε το λόγο του Θεού, τον Νόμο του Ευαγγελίου. Καταδικάζοντας όμως το πάθος, θίγονται όσοι το έχουν! «Ο έχων μυίγα, μυιγιάζεται» λέγει η λαϊκή παροιμία! Οι Ομοφυλόφιλοι εθίγησαν! Δικό τους το κρίμα!

Δηλ. εμείς δεν αναφερθήκαμε σε ονόματα και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Δέν είπαμε: «Ο Γιάννης, ο Κώστας, ο Μανώλης είναι Ομοφυλόφιλοι! Φτύστε τους!», ώστε να θεμελιώνεται κάποιο αδίκημα. Αντιθέτως, έξ αφορμής της Ηθοποιού και Βουλευτίνας κας Άννας (βλέπετε; ούτε το επώνυμό της εγράψαμε!), η οποία προκλητικώτατα είπε τα λόγια «Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων»! Κατ’ επέκταση αναφερθήκαμε στα Πολιτικά εκείνα Πρόσωπα, τα οποία προωθούσαν τον αντίχριστο Νόμο περί του Συμφώνου της Συμβιώσεως και μόνον σ’ αυτά. Ή ακριβέστερα στούς Πολιτικούς, προς τους οποίους αναφερόταν και το «μαυρίστε τους» και σ’ αυτό τούτο το πάθος της Ομοφυλοφιλίας. Τις πράξεις κρίνουμε και κατακρίνουμε,όχι όμως και τα πρόσωπα! Είναι όμως φυσικό, όταν σε κάποιο κήρυγμα καταφερόμαστε κατα της κλοπής, είναι φυσικό, επαναλαμβάνω, όσοι είναι κλέφτες να πληγώνωνται! Έτσι επαληθεύεται η παροιμία «ο έχων μυίγα, μυιγιάζεται!”, αναφέρει.

Και καταλήγει: “ Το Δικαστήριο μας αθώωσε! Είμεθα ευγνώμονες! Αναγνώρισε, ότι όντως οι βαρείς χαρακτηρισμοί, στους οποίους αναφερόμασταν, αναφέρονταν στα Πολιτικά και όχι σε φυσικά Πρόσωπα! Αναφέρονταν στο πάθος και όχι σε άτομα, τα οποία συγκροτούν την Ομάδα των LGBTQ κλπ.” και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και τους συνηγόρους του, ενώ για τους κατηγόρους του είπε πως “ ήθελαν το Δικαστήριο «για να ακουσθούν»!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ