Αρχική » Μπουτάρης: Το 2019 σε λειτουργία το αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη

Μπουτάρης: Το 2019 σε λειτουργία το αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη

από christina

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 αναμένεται να γίνουν οι πρώτες αποτεφρώσεις στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε σε έργα του δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου έχουν προχωρήσει και όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης: «Απομένει να γίνει το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, το οποίο εκτιμούμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει απ’ όλες τις διαδικασίες, που είναι άπειρες».

Όπως είπαν, δήμαρχος και αντιδήμαρχος Έργων, κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε δημοσιογράφους ενός “λίφτινγκ” που έγινε στα Κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου», το αποτεφρωτήριο τελικά θα χωροθετηθεί σε έκταση των Κοιμητηρίων.

Μετά την έκδοση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου από τον δήμο Θεσσαλονίκης, αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στα όρια του οποίου είναι το οικόπεδο, να ακολουθήσει η έκδοση σχετικού ΦΕΚ, να εγκριθεί, στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του και στη συνέχεια να τεθεί σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τους κ.κ. Μπουτάρη και Παππά, το πρώτο εξάμηνο του 2019 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και να γίνουν οι πρώτες αποτεφρώσεις.

«Το αποτεφρωτήριο είναι ένα κομμάτι του κοιμητηρίου. Η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά. Απομένει τώρα να γίνει το γενικό ρυμοτομικό, το οποίο εκτιμούμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει όλες τις διαδικασίες που είναι άπειρες. Ελπίζω ότι εάν ολοκληρωθεί να βγει το ΦΕΚ, το τελικό χαρτί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Παράλληλα, γίνεται και η μελέτη για το κτιριακό και τις εγκαταστάσεις και ελπίζω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουμε τις πρώτες αποτεφρώσεις», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ