Αρχική » Φθιώτιδας Νικόλαος: “Εάν μείνουμε παθητικοί θα μας θάψουν ζωντανούς”

Φθιώτιδας Νικόλαος: “Εάν μείνουμε παθητικοί θα μας θάψουν ζωντανούς”

από kivotos

Το δικό του μήνυμα έστειλε στους έλληνες πολίτες ο  Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος με αφορμή τη σημερινή επέτειο του “ΟΧΙ”. Στην προσπάθειά του να σχολιάσει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της χώρας, εκτίμησε πως “αν μείνουμε παθητικοί θα μας θάψουν ζωντανούς”. Στη συνέχεια επισήμανε πως υπάρχουν και άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά για την πατρίδα και αυτούς πρέπει να στηρίζουμε ενώ στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε πως οι Έλληνες δεν είναι οι καλομαθημένοι της Ευρώπης αλλά οι σκληραγωγημένοι στη φτώχεια.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη

«Αυτή η μέρα είναι πολύ σημαντική θα πρέπει να προβληματιστούμε, θα πρέπει να σκεφτούμε καλά, θα πρέπει να προβληματιστούμε, θα πρέπει να σκεφτούμε καλά. Μη παρασυρόμεθα από τις παπαγαλίες των πληρωμένων υπερασπιστών της Ευρώπης και των μνημονίων και όλων των δεινών, τα οποία ο κόσμος τα καταλαβαίνει. Υπάρχουν και άνθρωποι που αγωνίζονται για την πατρίδα, αυτούς να τους στηρίζουμε και σε αυτούς είναι η ελπίδα μας, αλλά πάνω από όλους στο Θεό και στην πατρίδα.

Έχουμε την δύναμη να πούμε ΌΧΙ σε εκείνους που θέλουν αν ισοπεδώσουν την ορθοδοξία μας; Να λέμε ΌΧΙ σε εκείνους που βάζουν μέσα στη Βουλή μας να ψηφιστούν αντιευαγγελικοί νόμοι; Έχουμε το κουράγιο να λέμε ΌΧΙ σε καθετί που βλάπτει τον λαό, βλάπτει τους θεσμούς, βλάπτει την Εκκλησία; Εάν μείνουμε έτσι παθητικοί θα μας θάψουν ζωντανούς, διότι το γεράκι είναι πάνω από την Ελλάδα και περιμένει την ώρα, αλλά η Ελλάδα είναι απρόβλεπτη. Οι Έλληνες δεν είναι οι καλομαθημένοι της Ευρώπης, είναι οι σκληραγωγημένοι στη φτώχεια και σε πολλούς πολέμους και θα ξεγελαστούν και πάλι οι σκληροί της γης».   

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ