Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την 25η Μαρτίου τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, προξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Ο Μητροπολίτης, στο κήρυγμά του, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους κόσμου, αναφέρθηκε στις κρίσιμες ημέρες που διανύει η χώρα μας, κυρίως στην κρίση με την Τουρκία, καθώς και τις απειλές που εκτοξεύονται τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Κύπρο.

Ο κ. Άνθιμος μεταξύ άλλων είπε: ''Χαίρομαι για την παρουσία των αρχών που δίνει σημασία στη σημερινή ημέρα. Μνημονεύσαμε προσευχή για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας. Μια υπόθεση πρωτοφανής, που μας πονά. Είναι αιχμάλωτοι σε καιρό πολέμου, γιατί περπάτησαν σε λάθος σημείο. Κάνω παράκληση προς τον Θεό για πίστη, αξιοπρέπεια, πνεύμα θυσίας, να διδάσκει την Ορθοδοξία, την Ελευθερία, να θυσιάζεται ο ένας για τον άλλον, να αγαπά ο ένας τον άλλον''.