Αρχική » Η Ακολουθία της Αναστάσεως στη Μητρόπολη Κορίνθου

Η Ακολουθία της Αναστάσεως στη Μητρόπολη Κορίνθου

από christina

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου μας και να συνεορτάσουν με τον Επίσκοπό τους και τους Ιερείς του Ναού την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας μας. Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ναό, τον προαύλιο χώρο του και τους γύρω δρόμους και αφού έλαβαν από τα χέρια του Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου το Άγιο Φως, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς την ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Πριν την επιστροφή στον Ιερό Ναό για την τέλεση της Αναστασίμου Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε απ’ όλους τους παρισταμένους να προσευχηθούν με θέρμη για την απελευθέρωση των δύο αιχμαλώτων αξιωματικών μας από τους Τούρκους.

Τόνισε, δε, ότι το μεγαλύτερο όπλο του Έλληνα σήμερα είναι η προσευχή του ως Ορθοδόξου Χριστιανού και η πίστη του στον Αναστάντα Χριστό.

Πολλοί παρέμειναν κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας και κοινώνησαν των Αχράντων του Θεού Μυστηρίων τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην απόλυση ο Μητροπολίτης Κορίνθου τους ευχαρίστησε θερμά για την φιλακόλουθο στάση τους, τους προέτρεψε να απολαύσουν τον ύμνο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και παρακαταθήκης μας, τους κάλεσε να διατρανώσουν προς όλες τις κατευθύνσεις το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», τους υπενθύμισε τις προγραμματισμένες Ιερές Ακολουθίες της διακαινησίμου εβδομάδος και τέλος τους ευχήθηκε από καρδιάς ο Αναστάς Κύριος να φωτίζει τις «οδούς» και τα έργα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ