Την Κυριακή του Πάσχα στις 10 το πρωί, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, κατά την Πατριαρχική Τάξη έγινε η ένδυση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και των συγχοροστατούντων Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, καθώς επίσης και Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, ιεροψαλτών και του ευσεβούς λαού.

Στη συνέχεια μετέβησαν εν πομπή στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου όπου εψάλη ο Εσπερινός της Αγάπης.

Το κατά Ιωάννην Ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού διαβάσθηκε σε διάφορες γλώσσες, στην ελληνική από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, γαλλική από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νεαπόλεως κ. Πορφύριο, Γερμανική από τον Διευθυντή της ιερατικής Σχολής Κύπρου Αρχιμ. Βενέδικτο Ιωάννου, Ρουμανική από τον πρωτοπ. Πέτρο Ματέι, ιταλική από τον πρωτοπ. Δημοσθένη Δημοσθένους, αγγλική από τον Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου π. Κυπριανό Κουντούρη, αραβική από τον π. Ειρηναίο Αλταουΐλ και τέλος στην ελληνική και πάλι από τον Διάκονο Μιχαήλ Νικολάου.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού έγινε η καθιερωμένη λιτανεία πέριξ του ναού και μετά οδηγήθηκαν και πάλι όλοι εν πομπή στο Μέγα Συνοδικό όπου εψάλη πολυχρονισμός στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους με την ευκαιρία της εορτής της Αναστάσεως και μοίρασε πασχαλινά αυγά.