Αρχική » Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι.Μ. Κορίνθου

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι.Μ. Κορίνθου

από christina

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καμαρίου, την «Κορφιώτισσα», της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 12 Απριλίου. 

Στον λόγο του ο Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στην «καινούργια – ανέσπερη» ημέρα που ανέτειλε με την Ανάσταση του Κυρίου και η οποία μετέτρεψε τον άνθρωπο της πτώσεως, της αμαρτίας και του παραπτώματος σε «ουράνιο» άνθρωπο, σε άνθρωπο της μετάνοιας και της αιώνιας μακαριότητας. Στην λαμπρή και πανηγυρική περίοδο της Διακαινησίμου Εβδομάδος δεν θα μπορούσε να λείπει η Κυρία Θεοτόκος, που κυοφόρησε την Ζωή και έγινε για την ανθρωπότητα η «Ζωοδόχος Πηγή», η οποία θεραπεύει, ζωογονεί και αναπαύει τις ψυχές των Ορθοδόξων.

Ολοκληρώνοντας, παρότρυνε την Γερόντισσα Ευαγγελία Μοναχή, την Ι. Αδελφότητα, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους ευσεβείς πιστούς να αναπέμψουν θερμές προσευχές στην Θεοτόκο για να σώσει το γένος μας από την δουλεία και τον πικρό θάνατο, όπως αυτόν του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή της Διακαινησίμου, 13 Απριλίου 2018, ο Μητροπολίτης Kορίνθου μετέβη και λειτούργησε στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Βέλου (Γιουρούτσι).

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού ο Μητροπολίτης ομιλήσας προς τους ευσεβείς προσκυνητές αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας τονίζοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι Εκκλησία της Αναστάσεως, η οποία σηκώνει το λάβαρο του Αναστημένου Χριστού, διατρανώνει και κηρύσσει αυτό που η Παναγία μας και οι Άγιοι Απόστολοι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια το ότι δηλαδή «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».

Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του προτρέποντας τους πιστούς να μην λείψει ποτέ από τα χείλη τους το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», όχι μόνο επειδή κατά την παράδοσή μας αντικαθιστά κάθε είδους χαιρετισμό, αλλά κυρίως επειδή το γεγονός ότι ο Χριστός όντως Ανέστη είναι ό,τι σημαντικότερο έχει συμβεί ποτέ σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.      

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ