Αρχική » Ο Μεσσηνίας στα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς

Ο Μεσσηνίας στα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς

από christina

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή του Θωμά, 15 Απριλίου, τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτηριακού συγκροτήματος της ιστορικής Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς.

Kατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια προέβη στα αποκαλυπτήρια της κτητορικής πλάκας του Μοναστηριού.

O Μητροπολίτης Μεσσηνίας συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης και Διαχείρισης της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη για την άοκνη προσφορά του στο Μοναστήρι και εξέφρασε την επιθυμία και ευχή του, γρήγορα η Ιερά Μονή να επανδρωθεί με αδελφότητα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμώς τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την ένταξη του έργου της αποκατάστασης του κτηριακού συγκροτήματος της Μονής και ευχαρίστησε, επίσης, για τη συμβολή τους τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη κα Ντίνα Νικολάκου, την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, καθώς και την πρώην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και Εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ