Δύο χριστιανοί μειονοτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν την Κυριακή καθώς έβγαιναν από εκκλησία στην Κουέτα, στο νότιο Πακιστάν, όταν άνοιξαν πυρ εναντίον τους τέσσερις άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια επίθεση στην περιοχή από τις αρχές του μήνα.

Ο τοπικός βραχίονας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, σύμφωνα με τη SITE, οργάνωση που ειδικεύεται στην παρακολούθηση τζιχαντιστικών ιστοτόπων.

«Τέσσερις άνδρες που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως» εναντίον ομάδας χριστιανών «σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τρεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντουλ Ράζακ Τσίμα, αξιωματικός της αστυνομίας στην Μπαλουτσιστάν.

Σύμφωνα με τον Αταουλάχ Σα, άλλο αξιωματικό της αστυνομίας που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι τραυματίες είναι έξι.

Διακρίσεις και βία

Οι χριστιανοί δεν ξεπερνούν το 2% του πληθυσμού των 200 εκατομμυρίων Πακιστανών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι μουσουλμάνοι. Τα μέλη της μειονότητας καταγγέλλουν συχνά ότι υφίστανται διακρίσεις και βία.