Αρχική » Κοζάνη: Πλήθος πιστών στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας

Κοζάνη: Πλήθος πιστών στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας

από christina

Με τη συμμετοχή φιλαρμονικών και παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε, η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας στην Κοζάνη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής του Θωμά η λιτάνευση της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας, από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Κοζάνη, όπου ψάλλεται Μέγας Εσπερινός.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, με την κυριαρχική άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου Κοζάνης κ. Παύλου, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλo της Ι.Μ. Κοζάνης Αρχιμ. Χριστοφόρο Αγγελόπουλο.

Φέτος, για πρώτη φορά, 4 Φιλαρμονικές, η Πανδώρα, η Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων, η Φιλαρμονική Δήμου Καλαμαριάς και ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού Κερκύρας, συνόδευσαν μουσικά την θαυματουργή εικόνα μαζί με το ιερατείο της πόλης και τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς.

Ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων τόνισε το συγκινητικό γεγονός της μαζικής συμμετοχής στην παράδοση της λιτανείας, υπογραμμίζοντας την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό που καταθέτει ο ευσεβής λαός στην Παναγία, τη Μητέρα του Αναστάντος Κυρίου μας, που παρέχει τη θεία προστασία στον κόσμο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ