Αρχική » Εκοιμήθη ο ιερέας της κοινωνικής προσφοράς π. Θωμάς Τσόης

Εκοιμήθη ο ιερέας της κοινωνικής προσφοράς π. Θωμάς Τσόης

από christina

Εκοιμήθη αιφνιδίως, σε ηλικία 62 ετών, ο ιερέας Θωμάς Τσόης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Άνω Πατησίων.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο και τις πρωτοποριακές μεθόδους ενοριακής δράσης και προσφοράς.

Ήταν πρωταθλητής του kick boxing, το οποίο άφησε πίσω για να αφιερωθεί στον Θεό. 

Σε συνέντευξή του στην “ΚτΟ” είχε πεί πως «Λόγω του ότι ασχολήθηκα για πολλά χρόνια με τον αθλητισμό, πολλούς καλλιτέχνες και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων τούς γνώριζα από την εποχή που έκανα kick boxing. Κάποιοι υπήρξαν συναθλητές μου… Βλέποντας καθημερινά τη μεγάλη φτώχεια που περνάνε πολλοί άνθρωποι, αποφάσισα να τους προσεγγίσω -δεν ήταν δύσκολο- προκειμένου να βοηθήσουν».

«Ο ιερέας πρέπει να είναι μέσα σε όλα! Έχω σταματήσει να ζητάω χρήματα όπως κάνουν όλοι. Ό,τι έχει ευχαρίστηση ο καθένας είναι δεκτό, αρκεί να το δίνει με την καρδιά του. Όλα γίνονται καθαρά και ξάστερα. Προβάλλουμε έργο!».

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Θωμά θα τελεστεί την Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 στη 1 το μεσημέρι στον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα Άνω Πατησίων και εν συνεχεία η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Καλλιθέας.

Η οικογένεια ανακοινώνει στην ”Κιβωτό της Ορθοδοξίας” την βαθιά επιθυμία του π. Θωμά αντί στεφάνων εις μνήμην του οι δωρεές να δοθούν:

-Στο Ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο

-Για την Αγιογράφηση του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα

-Για την ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία 

Διαβάστε την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει  στην “Κιβωτό της Ορθοδοξίας”: Ο ιερέας που στηρίζει οικογένειες με τη βοήθεια επωνύμων

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ