Αρχική » Δωρεά για τη δημιουργία Εκκλησιαστικού Μουσείου στη Μητρόπολη Κισσάμου

Δωρεά για τη δημιουργία Εκκλησιαστικού Μουσείου στη Μητρόπολη Κισσάμου

από kivotos

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου για τη δημιουργία Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης. Συγκεκριμένη μετά την ευγενική δωρεά του Άρχοντος του Οικουμενικού Θρόνου και καθηγητή Ιατρικής Δρ. Σεραφείμ Καστανάκη και της συζύγου του κ. Μαρίας Καστανάκη, ενός παλαιού αρχοντικού 500τ.μ., σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση μελέτης αναπαλαίωσης και ανακαίνισης του. Τη μελέτη ανέλαβε να εκπονήσει, δωρεάν, ο διακεκριμένος επιστήμονας Δρ. Γεώργιος Γιαννίτσαρης, αρχιτέκτων μηχανικός, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο κ. Γιαννίτσαρης με την συνεργάτιδα του κ.Νεκταρία Λαϊνάκη, επισκέφθηκαν τον χώρο και προέβησαν στις σχετικές μετρήσεις. «Πρόκειται περί ενός κλασικού κτιρίου, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία κατάλληλο για την δημιουργία Βυζαντινού Μουσείου και χαιρόμεθα ιδιαίτερα που το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έρχεται αρωγός στην σπουδαία και αξιέπαινη αυτή προσπάθεια της Ι. Μ. Κισάμου και Σελίνου», σημείωσε ο ίδιος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος  ευχαρίστησε τον κ. Γιαννίτσαρη και την κ. Λαϊνάκη για την προσφορά τους καθώς όπως είπε: «συμβάλλουν ενεργά και έμπρακτα στην δημιουργία ενός χώρου που θα μαρτυρεί την ταυτότητα, τον πολιτισμό και την ιστορία αυτού του τόπου».

Ευχαρίστησε, επίσης, και τον δωρητή και εκλεκτό γόνο της Κισάμου Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου Δρ. Σεραφείμ Καστανάκη όπως και την σύζυγο του για την ευγενή αυτή δωρεά τους, ως επίσης και τον δήμαρχο Κισάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη, ο οποίος όπως δήλωσε «…θα στηρίξει και θα συμβάλλει στην προσπάθεια δημιουργίας του Βυζαντινού Μουσείου, το οποίο θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Επαρχία της Κισάμου και ευρύτερα».

 



Πηγή: www.imks.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ