Αρχική » Καλαμάτα: Στην Αγία Αικατερίνη η εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας

Καλαμάτα: Στην Αγία Αικατερίνη η εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας

από christina

Με λαμπρότητα έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018, η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, η οποία μεταφέρθηκε από την ομώνυμη Ιερά Μονή στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης, όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα.

Την εικόνα υποδέχθηκαν στην οδό Ψαρών, στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου, ο Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ο ιερός κλήρος, ο Περιφερειάρχης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια, η Εικόνα με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης, όπου τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

Προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίας Αικατερίνης, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την άδεια κι ευλογία μεταφοράς της Ιερής Εικόνας.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στο ιστορικό της ενορίας και τις προσπάθειες ανεγέρσεως του νέου Ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Ο Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για τις άοκνες προσπάθειές τους προκειμένου να ανεγερθεί ο Ναός της Αγίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ