Την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και τον Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε ο Καρδινάλιος κ. Kurt Koch, ο οποίος τις ημέρες αυτές μετέχει των εργασιών του Θεολογικού Διαλόγου (Pro Oriente) μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, όπως επίσης και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ, ο οποίος μετέχει από πλευράς Ορθοδόξων και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μαζί με άλλα Ορθόδοξα μέλη. Ο διάλογος αυτός φιλοξενείται εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου εξέφρασε τη χαρά του και καλωσόρισε τους υψηλούς προσκεκλημένους. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφορικά με την πορεία του διαλόγου και των διαχριστιανικών σχέσεων.

Ο Καρδινάλιος ενδιαφέρθηκε να μάθει για την ποιμαντική της Μητροπόλεως, τα Ιδρύματα της και τον τρόπο λειτουργίας της Εκκλησίας της Κρήτης γενικότερα.

Ο Επίσκοπος, αφού σημείωσε ότι η Εκκλησία της Κρήτης είναι αναπόσπαστο έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Οποίο φέρει την κανονική Της αναφορά, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Σε εποχές παγκόσμιων ανακατατάξεων όπου η Ευρώπη αρνείται τις Χριστιανικές της ρίζες και καταβολές, ο Χριστιανικός κόσμος οφείλει να βρίσκει δρόμους και τρόπους επικοινωνίας και συνάντησης και να χτίζει γέφυρες για την αντιμετώπιση και επίλυση των μείζονων προβλημάτων που ταλανίζουν την ανθρωπότητα όπως: το προσφυγικό, της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, της ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών, το οικολογικό, κ.α. Να γίνεται δηλ. φως και ελπίδα για τον κόσμο».

Ακολούθως οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μητροπόλεως.