Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τήνου ιερούργησε την Κυριακή ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', όπου και τέλεσε 40νθήμερο Μνημόσυνο ιερόπαιδος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό και συμπαραστατούμενος από Ιερείς και Διακόνους του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε εκ του Ιερού Ευαγγελίου στην αγωνία αλλά και στο παράπονο του Παραλυτικού "ἄνθρωπον οὐκ ἔχω..." ειπών ότι αυτό είναι ένα διαχρονικό παράπονο και θα πρέπει να ερεθίσει τις ψυχές μας και να τις παρακινήσει σε αισθήματα αλληλέγγυας αγάπης προς τον διπλανόν μας, κυρίως δε προς αυτόν τον οποίον δεν προσδοκούμε κάτι.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον κεκοιμημένον υιόν Ιερέως ο οποίος, όπως είπε, υπήρξε με τη σιωπή του παράδειγμα υπομονής και ελπίδος για τη ζωή, υπέρβασης των ορίων των ανθρωπίνων δυνάμεων, καθότι εκ των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε, έδωσε ένα φωτεινό παράδειγμα για όλη την κοινωνία μας.

 Επίσης, o Μητροπολίτης Σύρου αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο οι γονείς του Ιερεύς και πρεσβυτέρα, όπως και η αδελφή του με το παιδί της, αντιμετωπίζουν με διάκριση, δίνοντας ελπίδα και σε εμάς, αυτόν τον βαρύ σταυρό που εκλήθησαν να σηκώσουν για δεύτερη φορά στη ζωή τους, ειπών ότι τα κηρύγματα και οι λόγοι είναι ωραίοι αλλά σημασία έχει όταν καλείσαι στη ζωή σου να είσαι όχι μόνο ο διδάξας αλλά και ο ποιήσας, πως μπορείς πράγματι να καταδεικνύεις ότι αυτά τα οποία ακούς μπορείς να τα πραγματώνεις στη ζωή σου και επήνεσε τους ανθρώπους αυτούς για το θάρρος, την υπομονή και το παράδειγμα το οποίο σκορπίζουν γύρω τους.

Ευχήθηκε δε εορτίως σε όλους τους συμμετέχοντας για την αγία Ανάσταση.