Αρχική » Αγρυπνία επί τη μνήμη του Ιωάννου του Θεολόγου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Αγρυπνία επί τη μνήμη του Ιωάννου του Θεολόγου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

από christina

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2018, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γερασίμου Περαχώρας, επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν, οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, π. Αθανάσιος Πέζος οι Αιδεσ. Πρωτ. π. Δημήτριος Φουρλεμάδης, π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και οι Διάκονοι του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ομιλών, αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου, επεξηγώντας ότι στο τέταρτο Ευαγγέλιο και στις Επιστολές του Αγίου ενέχεται και περιγράφεται η μόνη και αληθινή Αγάπη, την οποία οι πιστοί μπορούν να την εφαρμόσουν και να την προσεγγίσουν εκφράζοντάς την στον συνάνθρωπο τους.

Ολοκλήρωσε δε το Κήρυγμα του ευχόμενος στην εορτάζουσα τα ονομαστήριά της Καθηγουμένη του Ι. Ησυχαστηρίου Ιωάννα Μοναχή, στην υπ᾿ αυτής Ι. Αδελφότητα και στους ευλαβείς προσκυνητές ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος να πρεσβεύει στον Κύριο της αγάπης για έτη πολλά, σωτήρια και ευλογημένα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ