Αρχική » Ερώτηση Νικολόπουλου στη Βουλή για τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Ερώτηση Νικολόπουλου στη Βουλή για τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

από christina

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα ”Γιατί κρατάτε στην ανυποληψία τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες;”, έκανε στη Βουλή ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

”Από το 2007 άρχισαν να λειτουργούν στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές, οι Εκκλησιαστικές ακαδημίες τετραετούς φοίτησης για αγόρια και κορίτσια, μετά και από παρέμβαση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Και ενώ τότε είχαν υποσχεθεί σε γονείς και φοιτητές οτι στην πορεία η Ακαδημία θα ενταχθεί κανονικά στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, έκτοτε δεν έχει γίνει καμία κίνηση με αποτέλεσμα σήμερα οι απόφοιτοι να μην αναγνωρίζονται ως πτυχιούχοι και να έχουν δικαίωμα διορισμού.

Η μη αναγνώριση δικαιωμάτων έχει φέρει σε απόγνωση τους αποφοίτους και τις οικογένειες τους κι έτσι, έπειτα από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, έχουν μείνει στο περιθώριο για λόγους οι οποίοι δεν έχουν να κάνουν με την δική τους προσπάθεια.

Το κακό είναι ότι, ενώ δεν παρέχεται δικαίωμα επαγγελματικής αποκατάστασης , συνεχίζουν οι σχολές να λειτουργούν και να είναι στο “μηχανογραφικό” του υπουργείου Παιδείας  και να “βγάζουν” απόφοιτους χωρίς μέλλον…

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

Είναι δυνατόν μετά από τετραετή φοίτηση το… μηδέν να συνοδεύει τις προσπάθειες των παιδιών;
Τι προτίθεσθε να πράξετε, ώστε οι Εκκλησιαστικές Ακαδημίες να είναι επισήμως ενταγμένες στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας;
Θ’ αναγνωρίσετε την ισοτιμία των αποφοίτων τους με τους αποφοίτους του Λυκείου;

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ