Αρχική » Καστοριάς Σεραφείμ: «Θα ήταν ντροπή μου να συμφωνούσα με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια»

Καστοριάς Σεραφείμ: «Θα ήταν ντροπή μου να συμφωνούσα με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια»

από christina

Για την στάση της Eκκλησίας σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια μίλησε ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Όπως είπε, η Εκκλησία από την αρχή που το σχετικό νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση εξέφρασε την αντίθεσή της. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εκκλησία είναι γενικά αντίθετη σε κάθε άλλη μορφή συμφώνου συμβίωσης, πέρα από αυτή του γάμου.

«Δεν είναι δυνατόν ένας Μητροπολίτης να μην συμφωνήσει με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, του ιερού ευαγγελίου. Αποφάσεις ενάντια στην παράδοση και στις διδαχές της Εκκλησίας. Ο γάμος που επιτρέπει ο Χριστός είναι ανδρός και γυναικός, αυτή είναι η παράδοση της Eκκλησίας, ένας επίσκοπος έτσι πρέπει να λειτούργει», είπε.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς τόνισε ότι «Η Εκκλησία δεν αντιδρά υπό την έννοια να διαμαρτυρηθεί, η Εκκλησία μιλά ομολογούσα την αλήθεια».

«Τώρα εάν κάποιοι θέλουν να νομοθετήσουν κάποια αλλά πράγματα είναι στην ελευθερία τη δική τους, εγώ δεν θα μπω στη δική τους νοοτροπία και στη δική τους σκέψη. Θα κρατήσω αυτό που είπε ο ίδιος ο Χριστός, αυτό που κρατάει  μέχρι σήμερα η Εκκλησία κι αυτό θα διδάσκω», δήλωσε ο Μητροπολίτης φανερά απογοητευμένος.

«Θα ήταν ντροπή μου και καταισχύνη μου να συμφωνούσα μεέναν τέτοιο νόμο, όπως η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια», ανέφερε, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή με τα «Μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και της αναδοχής».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ