Την επέτειο των 50 χρόνων της ιεροσύνης και της πνευματικής προσφοράς του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου τίμησαν, σε ειδική εκδήλωση, κλήρος και λαός της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Η εκδήλωση, που πραγματοποίηθηκε το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου, ήταν γεμάτη συγκινησιακή φόρτιση, όλοι οι παριστάμενοι απέδωσαν την προσήκουσα τιμή στον Μητροπολίτη Φλωρίνης. Έναν αρχιερέα που διακρίνεται για την εκκλησιαστική και την κοινωνική προσφορά του και διαποιμαίνει τη Μητρόπολη του με σύνεση, αγάπη και εκκλησιαστικό ήθος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Βυζαντινή Χορωδία Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλώρινας «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος), της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας (Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος) και του εκπροσώπου του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Πρωτοσύγκελου Αρχιμαδρίτη Νικηφόρου Μανάδη, ενώ διαβάστηκαν μηνύματα της Επιστασίας της Μοναστικής Κοινότητας του Αγίου Όρους, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ, του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Ακολούθησε προβολή dvd για τη ζωή και το έργο του κ. Θεόκλητου, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και σήμερα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικά περιστατικά από την κοινή του πορεία με τον κ. Θεόκλητο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Φλώρινας και προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννη Βοσκόπουλου και την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των συνδιοργανωτών, επίσημων φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Συνδιοργανωτές ήταν οι: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, Δήμος Αμυνταίου, Δήμος Εορδαίας, Δήμος Πρεσπών, Δήμος Φλώρινας και Δήμος Έδεσσας.