Αρχική » Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Αρχιεπίσκοπο για το Ουκρανικό

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Αρχιεπίσκοπο για το Ουκρανικό

από christina

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να συζητήσουν για το κρίσιμο θέμα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση που εξεδόθη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος:

«Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επιτροπή εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποτελουμένη υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γέροντος Περγάμου κ. Ιωάννου, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, προκειμένου να ενημερώσει την Εκκλησία της Ελλάδος περί του εν εξελίξει Ουκρανικού Εκκλησιαστικού Ζητήματος.

Παρέστησαν επίσης εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, εκ μέρους της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και εκ μέρους της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Ζητημάτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ