Αρχική » Στον Πειραιά η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα

Στον Πειραιά η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα

από christina

Με την λαμπρότητα που αρμόζει η Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχθηκε την Πέμπτη, 17 Μαΐου (της Αναλήψεως) την Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Το Ιερό θησαύρισμα, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, και θα παραμείνει έως τις 24 Μαΐου, κόμισε από τη Μητρόπολη Πατρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο μετά τις 17:30, στην Πύλη Ε8 του Κεντρικού Λιμένος, όπου η Τιμία Κάρα κατέφθασε με το σκάφος του Λ.Σ. «ΝΗΣΟΣ ΡΩ».

Τιμές απέδωσαν οι Φιλαρμονικές του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Πειραιά και αγήματα του Ε.Ε.Σ, του Λιμενικού Σώματος, της Αδελφότητος Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια».

Αρχικά εψάλει δέηση, ακολούθησε λιτανευτική πομπή και εν συνεχεία τελέστηκε δοξολογία επί η αφίξη της Τιμίας Κάρας, η οποία και θα παραμείνει στον Ναό προς ευλογία και προσκύνηση έως την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ