Αρχική » Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνου

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνου

από christina

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα σεπτά oνομαστήρια του Μητροπολίτη πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Ν. Ιωνία.

Tην Κυριακή 20 Μαΐου 2018, παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 21 Μαΐου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτη Γέροντος Κωνσταντίνου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία τοπικών αρχόντων και πλήθους πιστών.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη προσευχητικώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος ευχήθηκε με πολλή αγάπη τα έτη πολλά στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο, στις αρετές, αλλά και στις σπουδαίες προσωπικότητες των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, οι οποίοι με το έργο τους κληροδότησαν τις βασικές αρχές και αξίες που προσδιορίζουν σήμερα τα ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη χαρισματική προσωπικότητα, καθώς και στο σπουδαίο πνευματικό και ποιμαντικό έργο του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Κωνσταντίνου.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε με θερμά λόγια τόσο τους δύο Αρχιερείς, όσο και όλους τους παρισταμένους για την αγάπη και τις ευχές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ