Στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Σπάρτης, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε την καθιερωμένη Ιερά Παράκληση για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις. 

«Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στα παιδιά και τους γονείς τους, που προσήλθαν στον Ιερό Ναό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η επιτυχία στηρίζεται σε δύο κυρίως παράγοντες: την καλή προετοιμασία και την εκ Θεού φώτιση των υποψηφίων. Επίσης, συμβούλευσε τα παιδιά να έχουν πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες να έχουν τις κρίσιμες αυτές ημέρες ψυχική και σωματική υγεία, τα αποτελέσματα να δικαιώσουν τους κόπους ετών που έχουν καταβάλει και παράλληλα να δώσουν χαρά στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, που πολύ έχουν μοχθήσει για την επιτυχία τους.

Μετά το πέρας της Παράκλησης ο Σεβασμιώτατος δώρισε σε κάθε υποψήφιο συμβολικά, ως ευλογία, ένα στυλό και μία εικόνα», αναφέρει η Μητρόπολη.