Της Θείας Λειτουργίας στην εορτή της Παναγίας του Καζάν (σε ανάμνηση της απελευθερώσεως της Μόσχας και της Ρωσσίας από τους Πολωνούς το 1612), στις 4 Νοεμβρίου 2015 προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος στον Ιερό Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρεμλίνου Μόσχας. Επίσης την ίδια ημέρα εορτάζεται και η εθνική εορτής της Ρωσίας Ημέρα της Εθνικής Ενότητος.
Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας (Εκκλησία Κύπρου), Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος (Εκκλησία Ελλάδος), ο Αρχιεπίσκοπος Ριαζάν και Μιχαλουπόλεως Μάρκος, προϊστάμενος της Διευθύνσεως Οικονομίας και Οικονομικών του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Επίσκοπος Βοσκρεσένσκ Σάββας, ο α’ αναπληρωτής Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Επίσκοπος Σολντετσνογκόρσκ Σέργιος, διευθυντής της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας, όπως πλειάδα κληρικών.
Στο «εἴπωμεν πάντες» εντάχθηκαν ειδικά αιτήματα περί ειρήνης στη Μέση Ανατολή, τα οποία με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Κυρίλλου ανεγνώσθησαν και σε άλλους Ιερούς Ναούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.
Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προέβη σε εἰς πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Βασιλείου Καρασιώφ, φοιτητή της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας και κληρικό του παρεκκλησίου της Αγίας Σκέπης της Θεολογικής Ακαδημίας.
Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τέλεσε δοξολογία προς τιμήν της Παναγίας και εν συνεχείᾳ κήρυξε το θείο λόγο. Αμέσως μετά ο Πατριάρχης Κύριλλος απένειμε υψηλές τιμητικές διακρίσεις της Ρωσικής Εκκλησίας σε διάφορα πρόσωπα.