Τον θεμέλιο λίθο ενός ακόμη Ναού κατέθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Συγκεκριμένα, στην Κοινότητα της Μαλούντας, τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, το απόγευμα, η μεγάλη ευσέβεια και η πίστη του χριστεπώνυμου λαού άρχισε την ανέγερση Παρεκκλησίου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον τοπικό Άγιο της Περιοχής, στον Όσιο Πανηγύριο και στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Αικατερίνη.

Σε ανακοίνωσή της η Ι. Μ. Ταμασού και Ορεινής τονίζει: ''Aν και οι προσπάθειες της οικοδόμησης του ναού άρχισαν πριν από μερικά χρόνια με τη διενέργεια εράνων, εντούτοις η 14η Μαΐου αποτέλεσε ένα ορόσημο για την ιστορία του ναού, αφού αυτή την ημέρα, με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαία, έγινε η κατάθεση του θεμελίου λίθου.

Μετά από την καθορισμένη από το Τυπικό της Εκκλησίας τελετή, αναγνώστηκε από τον τελετάρχη η Κτητορική Πράξη, η οποία στη συνέχεια υπογράφτηκε και επικυρώθηκε από τον Πανιερώτατο, τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, τον Πρόεδρο της Κοινότητας, τους Αρχιτέκτονες, τον Εργολάβο και τον Επιμετρητή του έργου.

Η Κτητορική Πράξη τοποθετήθηκε σε ειδική φιάλη. Και επιπλέον στη φιάλη τοποθετήθηκαν αποκόμματα από τον ημερήσιο τύπο, νομίσματα και χαρτονομίσματα, ως τεκμήρια για τον χρόνο και την ημέρα της κατάθεσης του θεμελίου λίθου, και επιπλέον στη φιάλη τοποθετήθηκαν Σταυρός και μέγας αγιασμός.

Ακολούθως, ο Πανιερώτατος τοποθέτησε τη φιάλη εντός του θεμελίου της Εκκλησίας και παραπλεύρως της φιάλης τοποθέτησε καντήλι με το Άγιο Φώς, που μεταφέρθηκε από τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας.

Με την ολοκλήρωση της Τελετής της κατάθεσης του θεμελίου λίθου, ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Πανηγυρίου.

Ευχή και Προσευχή όλων μας είναι σύντομα να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης του Παρεκκλησίου και αυτό να καταστεί ένας χώρος Λατρείας του Θεού και μια πνευματική όαση στην Περιοχή, όπου θα αναπαύει τον κάθε προσκυνητή''.