Αρχική » Με την βοήθεια της Eκκλησίας η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό

Με την βοήθεια της Eκκλησίας η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό

από kivotos

Της Ελένης Καλογεροπούλου

 

Την βοήθεια της Eκκλησίας ζήτησε και έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας για την  αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Μετά την επίσκεψη του στην Μυτιλήνη, ο πρωθυπουργός συγκαλεί σήμερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς θα εξετάσει την κατάσταση και τους τρόπους που θα δοθεί βοήθεια στους ανθρώπους που φτάνουν στα ελληνικά παράλια διασχίζοντας την θάλασσα του Αιγαίου.

Στην σύσκεψη  θα συμμετάσχουν οι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ενώ  θα παρευρεθούν και  οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου, καθώς και οι Μητροπολίτες των παραπάνω νησιών.

Η συμμετοχή της Eκκλησίας αποφασίστηκε κατά  την συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Aρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πριν από λίγες μέρες. Ο πρωθυπουργός ανέλυσε στον Aρχιεπίσκοπο όλες τις πτυχές του θέματος και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Πολιτεία, προκειμένου να δώσει ανθρώπινες συνθήκες ζωής στους πρόσφυγες και ζήτησε την συνδρομή της Eκκλησίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από την βοήθεια που θα δοθεί για τον επισιτισμό των προσφύγων η Eκκλησία εξετάζει και τους τρόπους φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων. Γι αυτό άλλωστε έχουν κληθεί στην σύσκεψη και οι Μητροπολίτες των νησιών που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος του  προσφυγικού προβλήματος.

Χθες πάντως ο πρόεδρος της Κομισίον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ επανέλαβε την πρόταση για μεικτές περιπολίες στο  Αιγαίο, παρά την σαφή θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν, αφού η Ευρώπη θεωρεί ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει η εισροή των προσφύγων.


Πηγή: www.parapolitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ