Αρχική » Καστορίας Σεραφείμ: ’’Τη Μακεδονία θέλουμε κι ας τρώμε πέτρες!’’

Καστορίας Σεραφείμ: ’’Τη Μακεδονία θέλουμε κι ας τρώμε πέτρες!’’

από christina

Πλήθος κόσμου με παλμό, ψυχή και δύναμη συμμετείχε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Ιουνίου 2018, μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Eνότητας Καστοριάς, όπου μίλησε μεταξύ άλλων και ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

”Συναχθήκαμε σήμερα για να δώσουμε τη δική μας μαρτυρία για τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και θα είναι πάντοτε μία και ελληνική”, είπε στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Καστοριάς. 

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι: ”Δεν χαρίζουμε το όνομα της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο, γιατί δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου”. 

”Η Μακεδονία λοιπόν δεν είναι ο μαχαλάς, o κάθε μαχαλάς που μπορεί να έχει την άλφα ονομασία και μετά από λίγα χρόνια να έχει μια διαφορετική ονομασία. Η Μακεδονία είναι το θεμέλιο του παγκοσμίου πολιτισμού, γι’ αυτό και η Ιερά Σύνοδος πολύ σωστά τόνισε πως δεν χαρίζουμε σε κανέναν το όνομα της Μακεδονίας’, ανέφερε. 

Κλείνοντας είπε ”Το 1953 ο νομπελίστας ο Σεφέρης βρέθηκε στην Κύπρο, κι εκεί είδε γραμμένο σε έναν τοίχο και το αποτύπωσε. Έγραφε το εξής χαρακτηριστικό και αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας, ”Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες”. Κι εμείς τί θέλουμε; Τη Μακεδονία θέλουμε κι ας τρώμε πέτρες! Θέλουμε μόνο τη Μακεδονία!”.

Ολόκληρη η ομιλία του Μητροπολίτη Καστοριάς στο παρακάτω βίντεο: 

 
 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ