Αρχική » Θερμή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ύδρα

Θερμή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ύδρα

από christina

Στην Ύδρα συνεχίζονται οι εργασίες του 9ου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου με τίτλο «Προς μια πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του», του οποίου η έναρξη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνεχίστηκε στις Σπέτσες και την Ύδρα. 

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό, τον Ιερό Κλήρο, ενώ στο Συμπόσιο ήταν και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας κ. Γαβριήλ.

 

 

Με την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη και των συνέδρων του Οικολογικού Συμποσίου, στο λιμάνι της Ύδρας σχηματίστηκε πομπή που κατέληξε για προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό «Κοιμήσεως της Θεοτόκου», όπου ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης του προσέφερε δώρο εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, έργο του αγιογράφου κ. Ν. Ασπρούλη.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης και οι σύνεδροι πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο, το αρχονταρίκι του Ναού και σκολούθησε δεξίωση στους αύλιους χώρους του Καθεδρικού Ναού.

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι έγινε η έναρξη του Συμποσίου στη συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού.

Στις 7  το απόγευμα, οι σύνεδροι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά της συνοδείας του αναχώρησαν από την Ύδρα με προορισμό και πάλι τις Σπέτσες.

Να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης επισκέπτεται την Ύδρα για δεύτερη φορά από το 2014 και το γεγονός αυτό θεωρείται ιστορικό. Η πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πᾳτριάρχη στην Ύδρα έγινε στις 19 Ιουνίου 2014, και είχε ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Ύδρας και του παραδόθηκε το Διάσημο του Ιστορικού Δήμου της Ύδρας.

Νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέβη στο γειτονικό Πόρτο-Χέλι, όπου πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στον αδιαθετούντα Βασιλέα Κωνσταντίνο, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ και τον Μ. Αρχιδιάκονο Θεόδωρο. 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ