Αρχική » Έκθεση με θέμα “Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα” στο Μουσείο Ζακύνθου

Έκθεση με θέμα “Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα” στο Μουσείο Ζακύνθου

από christina

“Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα”. Έκθεση στο Μουσείο Ζακύνθου από την 18 Ιουνίου έως την 28 Ιουλίου 2018.

Τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 20.00, εγκαινιάζεται στο Μουσείο Ζακύνθου Έκθεση με έργα από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank. Στην Έκθεση θα παρουσιασθούν τριάντα έξι έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής που χρονολογούνται από το 1950 έως σήμερα και σκιαγραφούν την εξέλιξη της σύγχρονης νεοελληνικής τέχνης σε μία περίοδο με μεγάλες ανατροπές.

Η Έκθεση επικεντρώνεται σε έργα των καλλιτεχνών της τότε πρωτοπορίας και συγκεκριμένα των: Μ. Λεκάκη, Ν. Κεσσανλή, Λ. Σαμαρά, Μ. Πράσινου αλλά και των καλλιτεχνών που έκτοτε, όρισαν το διεθνές πλέον πρόσωπο της ελληνικής τέχνης, όπως οι Γ. Ψυχοπαίδης, Χ. Ρωμανού, Γ. Μπουτέας, Χρύσα, Σ. Αντωνάκος, Α. Λεβίδης, καθώς και τις νεότερες τάσεις: Μ. Ζαμπούρα, Μ. Ζαχαριουδάκης, Γ. Λάππας. Αντίστοιχα, τα έργα χαρακτικής των καλλιτεχνών όπως οι: Τ. Νικολαΐδου, Ρ. Τζολάκη, Μ. Αρφαράς, Δ. Σιατερλή, Β. Τσαλαματά και Τ. Δελλασούδα ορίζουν την πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξή της στην Ελλάδα.H Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank περιλαμβάνει 5.500 έργα νεοελληνικής τέχνης κυρίως και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συλλογές έργων τέχνης στον ελληνικό χώρο, που δημιουργήθηκαν από τραπεζικούς οργανισμούς και ιδρύματα.

Τα έργα της προέρχονται από τις Συλλογές των Τραπεζών Πίστεως, Ιονικής, Λαϊκής, Εμπορικής και Citibank, οι οποίες ενοποιήθηκαν σταδιακά κατά την περίοδο από το 2000 έως το 2014.

Η Συλλογή έχει εκθεσιακή και εκδοτική δραστηριότητα, ενώ συμμετέχει επίσης σε εκθέσεις, διοργανώσεις και χορηγικά προγράμματα που αφορούν στην ελληνική τέχνη.

Στο πλαίσιο της διοργανώσεως εκθέσεων με έργα της Συλλογής που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, από το καλοκαίρι του 2016 η Έκθεση έχει παρουσιασθεί στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Ρέθυμνο και στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα
Μουσείο Ζακύνθου
Πλατεία Σολωμού 3, 29 100 ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 8.00 – 15.00
Κυριακή και Δευτέρα Κλειστά

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ