Αρχική » Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου στην Καλαμάτα

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου στην Καλαμάτα

από christina

Τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος.

”Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος (Μιχαλέας), γέννημα και θρέμμα της Καλαμάτας. Η Ιερά Μητρόπολις Αγίου Φραγκίσκου υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, έχει ποίμνιο περίπου 130.000 Ορθοδόξων Χριστιανών και τη διαποιμαίνει από το 2005 ο Σεβασμιώτατος κ. Γεράσιμος, ο οποίος σπούδασε και ακολούθησε πανεπιστημιακή καριέρα στις ΗΠΑ, παράλληλα με το ιερατικό στάδιο, πριν εκλεγεί μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου.

Ο κ. Γεράσιμος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την επίσκεψη αυτή, έπειτα από απουσία πολλών ετών από τη γενέτειρά του, και επισήμανε προς το δήμαρχο ότι βρίσκει την Καλαμάτα πανέμορφη.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Μητρόπολη της οποίας προΐσταται θα ξεκινήσει μια προσπάθεια επανασύνδεσης με την Ελλάδα, που θα περιλάβει και στενή συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

Με τον δήμαρχο, που ενημέρωσε τον κ. Γεράσιμο για την κατάσταση και τις προοπτικές της Καλαμάτας, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κ. Νίκας προσέφερε στον Μητροπολίτη αντίγραφο της «Προκηρύξεως προς τον αμερικανικόν λαόν», που απεστάλη από την Καλαμάτα το Μάιο του 1821 διατρανώνοντας τη βούληση των Ελλήνων να ελευθερωθούν και ζητώντας συμπαράσταση, άλλες εκδόσεις του Δήμου Καλαμάτας και βιβλία των Γενικών Αρχείων του Κράτους για την Καλαμάτα από τα μέσα του 19ου μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, καθώς και για το Κοιμητήριο Καλαμάτας”.

 

Πηγή: tharrosnews

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ