Σε μεταμόσχευση ήπατος θα υποβληθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, ενδεχομένως και ημερών, σε περίπτωση που βρεθεί συμβατό μόσχευμα, κι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος. Ήδη βρίσκεται στο Μαϊάμι και υποβάλλεται καθημερινώς στις απαιτούμενες προχειρουργικές εξετάσεις υπό την φροντίδα του κορυφαίου ομογενή χειρουργού Δρα Ανδρέα Τζάκη, ο οποίος είναι διεθνώς καταξιωμένος στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα».

Στην ερώτηση πώς αισθάνεται, είπε πως «αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούμαι ακόμα αλλά με τη βοήθεια του Θεού εν καιρώ πιστεύω θα είμαι καλά».

Αναφορικά πότε θα γίνει η χειρουργική επέμβαση είπε «δεν ξέρουμε» και συμπλήρωσε «μόνο ξέρουμε ότι στις 20 του μηνός γραφόμαστε στη λίστα και από εκεί περιμένουμε».

Οταν τον ρωτήσαν τι του λέει ο γιατρός ο Δρ. Ανδρέας Τζάκης, είπε ότι «είναι αισιόδοξος και μας μεταδίδει την αισιοδοξία και τα πιστεύω του». Οσον αφορά το πώς γνωρίσθηκαν με τον Δρα Τζάκη, είπε ότι «είναι γνωστός στην Ελλάδα από το γεγονός του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Κι όταν εμείς βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση τον πήραμε τηλέφωνο και αυτός με τέτοια αμεσότητα ήλθε στη Λάρισα. Ηλθε, με είδε, τα είπαμε και τότε το κανονίσαμε να έλθω στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τρέφει μεγάλη αγάπη και εκτίμηση για την Ομογένεια της Αμερικής και μίλησε με τα πιο φιλόφρονα λόγια: «Κατ’ αρχήν χαιρετίζω την Ομογένεια, την θαυμάζω που βλέπω τις παρελάσεις της που είναι θερμή και δυνατή, που νοιάζεται για την Ελλάδα», είπε και συμπλήρωσε «και ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας και την ανταπόκρισή σας».

Τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο ο οποίος αφίχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 30 Μαΐου, συνοδεύουν ο πρωτοσύγκελός του π. Αχίλλειος, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός και ο Αρχιδιάκονος Μωυσής.

Ο π. Ιγνάτιος είπε πως «μας έχει δείξει πολλή αγάπη ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, ο π. Σπυρίδων και ο π. Αριστείδης μάς υποδέχθηκαν με την οικογένεια του κ. Σκούρτη στο αεροδρόμιο».

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και οι συνοδοί του διαμένουν στην πόλη Weston πλησίον του νοσοκομείου.