Την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην Κάτω Αχαΐα θα μεταφερθεί για προσκύνηση από την Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου, το ιερό λείψανο (τμήμα της ιεράς σιαγόνας) του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου θα λάβει χώρα στην Πλατεία Δημοκρατίας στις 18.30 μ.μ.

Το ιερό λείψανο θα μεταφέρει στην Κάτω Αχαΐα ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ενώ παρόντες θα είναι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Θα ακολουθήσει Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Τίμιο Πρόδρομο και ιερά Αγρυπνία από τις 21.30 έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας.

Η μεταφορά και άφιξη του ιερού λειψάνου εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτών «Προδρόμεια 2018».

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 17/6 το πρωί με αρχιερατική Θεία λειτουργία και Μνημόσυνο δωρητών της Ενορίας, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου. Επίσης, εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφίας στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κάτω Αχαΐας (Δύμης) και παρουσιάστηκε η πορεία του έργου ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, στο ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕΙΟ πνευματικό κέντρο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Αχαΐας, ''προσκαλούνται οι ευσεβείς άρχοντες και ο ορθόδοξος Χριστιανικός λαός της Κάτω Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου Τιμίου Προδρόμου που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Κάτω Αχαΐας έως την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018''.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ:

-Αρχιερατική Θεία λειτουργία – Μνημόσυνο δωρητών Ενορίας,  υπό θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

-Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας

-Παρουσίαση πορείας έργου ανεγέρσεως Ιερού Ναού μας, στο ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕΙΟ  πν. Κέντρο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30  ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Εκδήλωση με θέμα τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο,  στην αίθουσα τελετών του Α΄Δημοτικού.

-Εισαγωγικά στην εκδήλωση υπό του  π. Αποστόλου Δημητροπούλου

-Ομιλία του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, με θέμα «Το πρόσωπο και το έργο του Τιμίου Προδρόμου»

-Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από την χορωδία «Κλείδα», υπό την διεύθυνση του Καθηγητού Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής κ.  Δημητρίου Γαλάνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ  ΩΡΑ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

-Επίσημη Υποδοχή του ιερού λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου (Ιεράς Σιαγόνος Του), στην Πλατεία Δημοκρατίας.  Το ιερό λείψανο θα φέρει στην Ενορία μας ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ

-Αρχιερατικός Εσπερινός και  Ιερά Παράκλησις προς τον Τίμιο Πρόδρομο

-Ιερά Αγρυπνία από ώρας 9.30 έως ώρας 1.00 μετά  μεσονύκτιον.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Ιερά Παράκλησις προς τον Τίμιο Πρόδρομο, μνημόνευσις ονομάτων ενώπιον του ιερού λειψάνου Του.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Μέγας Αρχιερατικό Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό πρόγραμμα από τον  πολιτιστικό Σύλλογο «Πάλεια» στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ

Αρχιερατικό Συλλείτουργο υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ και του Θεοφ. Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

-Μεθεόρτιος πολυαρχιερατικός  Εσπερινός

-Ιερά Παράκλησις προς τον Τίμιο Πρόδρομο

-Ιερά λιτανεία της θαυματουργού εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου μας

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΡΑΜΜΑ: Ο καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Δημήτριος Γαλάνης με το μουσικό του σχήμα, θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά Τραγούδια. Θα χορέψει ομάδα παιδιών των Κατηχητικών μας Σχολείων.