Η τελετή αποφοίτησης των μαθητών που έλαβαν το πτυχίο της Γ' Λυκείου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου.  

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος προσεφώνησε τους αποφοίτους ως «πολίτες της κοινωνίας» και έδωσε το στίγμα τι είναι πολίτης. Και μέχρι τώρα ήταν πολίτες, αλλά από εδώ και στο εξής θα είναι πιο υπεύθυνοι πολίτες, ανέφερε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι ενδεχόμενο να αισθάνονται μια απογοήτευση λόγω της κοινωνικής κατάστασης και αυτή η απογοήτευση μπορεί να εκφρασθή με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι η παθητική απογοήτευση, που εκφράζεται με την λέξη του Αριστοφάνους «χαυνοπολίτης», δηλαδή οι νέοι πολίτες να μη ενδιαφέρονται για την κοινωνία ή και περιπίπτουν σε μια αδράνεια, και ο δεύτερος τρόπος είναι η ενεργητική απογοήτευση που εκφράζεται με τις αναρχικές κινήσεις με τις οποίες δείχνει κανείς μίσος προς την κοινωνία.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ιδιαίτερα ότι πρέπει να αποφεύγουν αυτές τις δύο ακραίες ενέργειες και να ζούν με έμπνευση και όραμα για τη διόρθωση των κακώς κειμένων της κοινωνίας και να αποτελέσουν το «καλό αίμα» που θα μεταγγισθή στην κοινωνία μας για να καθαρισθή το παλαιό σάπιο αίμα της.

Τέλος, οι απόφοιτοι έλαβαν το πτυχίο τους και το αναμνηστικό τους και ένα κέρασμα, με ευχαριστίες και μέσα σε κλίμα ανακούφισης μετά τον αγώνα και των Πανελληνίων εξετάσεων που μόλις τελείωσαν.