Σε μια ακόμα πράξη αγάπης προχώρησε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Φανερωμένης Αιγίου, πραγματοποιώντας εθελοντική αιμοδοσία, την δέκατη κατά σειρά μέσα στην τελευταία πενταετία.

Από τις 10.30 το πρωί, αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, μέχρι και τη 1 μ.μ. αρκετοί ήταν οι Αιγιώτες που πέρασαν από τον προαύλιο χώρο της Φανερωμένης, συμμετέχοντας σε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, που αποτελεί ιδέα του εφημέριου του ναού, πατρός Αθανασίου Λιακόπουλου, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του είδαν τους πιστούς να ανταποκρίνονται στην πρόσκλησή τους.

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι (μία ιατρός και δύο νοσηλεύτριες) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών είχαν εγκαταστήσει την κινητή μονάδα αιμοδοσίας στον περιβάλλοντα χώρο τού Μητροπολιτικού Ναού και για ακόμα μια φορά συνεργάστηκαν άψογα με τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου αλλά και τους εθελοντές, που ανταποκρίθηκαν δίνοντας το «παρών» στη συγκεκριμένη πράξη αγάπης.

 «Η αγάπη δεν κοστίζει!»

«H εθελοντική αιμοδοσία είναι αγάπη ανιδιοτελής. Το αίμα δεν παράγεται, αλλά μόνο μεταγγίζεται. Και η αιμοδοσία δεν είναι μία επώδυνη επέμβαση αλλά μία γρήγορη και απλή διαδικασία. Mία πράξη αγάπης χωρίς κόστος, που όμως δεν την κάνουμε στην έκταση που θα έπρεπε», τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ευχόμενος και άλλοι φορείς της περιοχής να προχωρήσουν σε ανάλογες πρωτοβουλίες, ώστε η εθελοντική αιμοδοσία να γίνει κίνημα και η χώρα μας να έχει επάρκεια αίματος.

Να σημειωθεί πως μόνο το περασμένο εξάμηνο διατέθηκαν 30 μονάδες αίματος!