Αρχική » Δύο νέοι μοναχοί ξεκινούν την πορεία τους στο Τρίκορφο

Δύο νέοι μοναχοί ξεκινούν την πορεία τους στο Τρίκορφο

από kivotos
Σε κλίμα μοναστηριακής κατάνυξης γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στο Τρίκορφο Δωρίδος.
Της Ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Γέροντα της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, καθώς και πλήθους ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Ανήμερα στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο κ. Θεόκλητος συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Θεοκτίστου, πλαισιούμενοι από πλειάδα ιερέων τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, όσο και άλλων Ι. Μητροπόλεων.
Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε τόσο την παραμονή στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και ανήμερα στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου είχαν την τιμή να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου, το κομποσχοίνι και τα γυαλιά του Αγίου Νεκταρίου, κειμήλια που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος.
 
Ακόμη, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, κατά την διάρκεια του μεθεόρτιου Εσπερινού τελέστηκε η μοναχική κουρά των δοκίμων Νικολάου Παλαιοδήμου και Γεωργίου Κουρή.
Την μοναχική κουρά τέλεσε ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Θεοκτίστου. Ο δόκιμος Νικόλαος έλαβε το όνομα Θεόκτιστος προς τιμή του Σεβαστού Ποιμενάρχου, ενώ ο δόκιμος Γεώργιος έλαβε το όνομα Σάββας.
 Από νωρίς το μεσημέρι αρκετός κόσμος είχε κατακλείσει το Καθολικό της Ιεράς Μονής και τον προαύλιο χώρο για να συμπροσευχηθούν για τους νέους Μοναχούς της Ιεράς Μονής.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ