Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου της Λάρισας για να οδηγήσει τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο στην τελευταία του κατοικία. 

Στην εξόδιο ακολουθία που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουλίου 2018, με πολλές τιμές αλλά και χειροκροτήματα από τον κόσμο αναφωνώντας ΑΞΙΟΣ, μετείχαν 33 αρχιερείς.

 

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος εξήρε την προσωπικότητα του Μητροπολίτου Ιγνατίου, τονίζοντας ιδιαίτερα την αγάπη του προς την Εκκλησία, τη συνέπεια της μοναχικής του ζωής, το ταπεινό, αθόρυβο, αλλά και τόσο σπουδαίο έργο που πραγματοποίησε από όλες τις εκκλησιαστικές θέσεις όπου διακόνησε. Επίσης, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην αγάπη που είχε προς την πόλη της Λάρισας.

O δήμαρχος Λαρισαίων στον επικήδειο λόγο του είπε -μεταξύ άλλων- ότι «η Λάρισα αποχαιρετά με συγκίνηση τον ακούραστο Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας, τον πνευματικό της ηγέτη, τον καρτερικό και ανεξίκακο Ιερωμένο με το γνήσιο ορθόδοξο πνεύμα».

Ακολούθησε η περιφορά του σκηνώματος σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και η ταφή του όπισθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλείου, όπως ήταν η επιθυμία του.