Αρχική » Τήνος: Χιλιάδες προσκυνητές για την εορτή του Οράματος της Οσίας Πελαγίας

Τήνος: Χιλιάδες προσκυνητές για την εορτή του Οράματος της Οσίας Πελαγίας

από christina

Χιλιάδες προσκυνητές απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν κατακλύσει το ιερό νησί της Παναγίας, την Τήνο, προκειμένου να τιμήσουν την ανάμνηση του Οράματος της Οσίας Πελαγίας (23 Ιουλίου 1822).

 Στον Τρισαρχιερατικό Εσπερινό στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και πλήθους Ιερέων εκ της Τήνου και άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών.

 Ο Μητροπολίτης Σύρου καλωσόρισε τους Αρχιερείς τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους εκ μέρους των μελών της Διοικούσης Επιτροπής και όλων των εργαζομένων στο Ιερό Ίδρυμα ειπών: “σας ευχαριστούμε για την εδώ παρουσία σας γιατί ενισχύετε εκτός των άλλων και το πολυσχιδές και πολυεδρικό και πολυεύθυνο φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Ιδρύματος, και να γνωρίζετε ότι το φιλότιμο με το οποίο ανάβετε στο παγκάρι το κεράκι σας ανταποδίδεται στην κοινωνία σε έργα αγάπης και ιδιαίτερα στους οικονομικά αδυνάτους και αυτήν την ώρα εμπεριστάτους συνανθρώπους μας”.

Τον θείον λόγο εκήρυξε ο χοροστατήσας Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία της Παναγίας στη ζωή του Έθνους κατά την ιστορική του πορεία και ιδιαίτερα κατά τον Αγώνα του 1821, εποχή κατά την οποία βρέθηκε η αγία Εικόνα η οποία εμψύχωσε τους αγωνιστές ειπών ότι: “πρέπει πάντα να αναγνωρίζουμε την προστασία και την προσευχή της Παναγίας στη ζωή μας και να την έχουμε πάντοτε στην καρδιά μας, στην αγκαλιά μας, στη σκέψη μας γιατί εκείνη ως μάνα δε μας εγκατέλειψε ποτέ όπως ποτέ δεν εγκαταλείπει μια μάνα τα παιδιά της”.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Τη Δευτέρα, το πρωί, θα γίνει η εκκίνηση της αγίας Εικόνος πεζή έως ενός σημείου της πόλεως και εν συνεχεία με αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθεί στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, όπου και θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

 

Διαβάστε επίσης: Η Τήνος και όλη η Ορθοδοξία γιορτάζει το όραμα της Αγίας Πελαγίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ