Αρχική » Αρχιεπ. Αμερικής: «Ως Έλληνες Ορθόδοξοι είμαστε στο πλευρό των πληγέντων αδελφών μας»

Αρχιεπ. Αμερικής: «Ως Έλληνες Ορθόδοξοι είμαστε στο πλευρό των πληγέντων αδελφών μας»

από christina

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκφράζει βαθιά θλίψη και αγωνία για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, οι οποίες κατέστρεψαν κατοικημένες περιοχές και δασικές εκτάσεις κ.λπ., προξένησαν την απώλεια ζωής -τουλάχιστον- 77 συνανθρώπων μας, τον τραυματισμό πολλών δεκάδων άλλων, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός αγνοουμένων.

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τον Ελληνικό λαό για την αναπάντεχη αυτή τραγωδία. Ως Έλληνες Ορθόδοξοι στην Αμερική είμαστε στο πλευρό των πληγέντων αδελφών μας στην Ελλάδα και προσευχόμεθα ενθέρμως για τις οικογένειες που επλήγησαν από τον καταστροφικό αυτό όλεθρο, με την ελπίδα ότι σύντομα θα αποκατασταθούν ευνοϊκές συνθήκες για ανάπτυξη ζωής και προόδου στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν.

Ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε σήμερα συλλυπητήριες επιστολές προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος σε Εγκύκλιο του προς τον Ιερό Κλήρο και το θεοσεβές Ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής καλεί τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής να αναπέμψουν δεήσεις την επόμενη Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, υπέρ υγείας και ανακουφίσεως των πληγέντων από τις πυρκαγιές και να τελέσουν ειδική επιμνημόσυνη δέηση για όλους όσους έχασαν τη ζωή τους στη τραγωδία αυτή.

Στην ίδια εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τις ενορίες να διεξάγουν ειδικό έρανο (να περιαχθή ειδικός δίσκος) στις επόμενες δύο Κυριακές για την ανακούφιση των θυμάτων και την προσφορά βοηθείας και ελπίδος στους ανθρώπους εκείνους των οποίων τα σπίτια και οι περιουσίες έχουν καταστραφεί.

Όλες οι προσφορές είτε ενοριών είτε ατομικές πρέπει να αποστέλλονται στην Ι. Αρχιεπισκοπή (Greek Orthodox Archdiocese of America) με την ένδειξη (memo) Attica Fires Relief Fund.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ